Articolul precedent |
Articolul urmator |
296 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-15 10:39 |
SM ISO690:2012 CARAMAN, Mariana, MOSCALIC, Roman, BURŢEVA, Svetlana, BÎRSA, Maxim. Microbiota tractului gastrointestinal al iepurilor care au consumat nutreț combinat granulat cu și fără adaosul biomasei de Streptomyces Levoris CNMN-AC-01. In: Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective: dedicata celei de-a 65-a aniversări de la fondarea Institutului științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, 30 septembrie - 1 octombrie 2021, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2021, pp. 616-623. ISBN 978-9975-56-911-8. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective 2021 | |||||
Conferința "Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective" Maximovca, Moldova, 30 septembrie - 1 octombrie 2021 | |||||
|
|||||
Pag. 616-623 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
În calitate de obiecte de cercetare au servit: biomasa de Streptomices levoris CNMN-Ac-01 și iepurii de casă, selectați după principiu analogic și repartizați câte 5 capete în lotul martor și experimental. Pe parcursul desfășurării experimentului iepurii din lotul martor au fost alimentați cu nutreț combinat granulat, iar cei din lotul experimental au consumat același nutreț doar cu adaosul a 0,1% biomasă de Streptomyces levoris CNMN-Ac-01. În rezultatul cercetărilor efectuate a fost constatat că în conținutul secțiunuilor distale ale tractului gastrointestinal al iepurilor din lotul experimental, cantitatea de microorganisme a fost mai sporită în comparație cu cea a celor din lotul martor. Deci, biomasa de Streptomyces levoris CNMN-Ac-01 din componența nutrețului combinat granulat destinat iepurilor a favorizat sporirea microorganismelor benefice Bifidobacterium spp. cu 26,16% și 25,84% în conținutul, respectiv a colonului și rectului iepurilor din lotul experimental comparativ cu cel martor și sporirea cu 20,84%, 40,18% și 45,92% a cantității de Lactobacillus spp., respectiv în stomacul, duodenul și jejunul iepurilor din lotul experimental comparativ cu cel martor. |
|||||
Cuvinte-cheie microbiotă, microorganisme, tractul gastrointestinal, nutreț, biomasă Streptomyces levoris CNMN-Ac-01 |
|||||
|