Impactul originei lemnului de stejar asupra indicilor specifici ai vinului roşu
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
335 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-25 15:11
SM ISO690:2012
MUSTEAŢĂ, Grigore, GHERCIU, Lidia, BALANUŢĂ, Anatol, COLUN, Cristina, POPOV, Vladimir, CĂLDARE, Constantin. Impactul originei lemnului de stejar asupra indicilor specifici ai vinului roşu. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor, 25 iunie 2010, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010, Vol. 24 (2), pp. 188-193. ISBN 978-9975-64-192-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor
Vol. 24 (2), 2010
Simpozionul "Horticultura modernă – realizări şi perspective,"
Chișinău, Moldova, 25 iunie 2010

Impactul originei lemnului de stejar asupra indicilor specifici ai vinului roşu


Pag. 188-193

Musteaţă Grigore, Gherciu Lidia, Balanuţă Anatol, Colun Cristina, Popov Vladimir, Căldare Constantin
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 13 octombrie 2021


Rezumat

In the present work we studied the evolution of polyphenolic compound of Merlot red wine in addition of French, American and Romanian oak chips. We found that Romanian and French chips use allow to stabilize the best dyes, but American chips use enhances flavor.

Cuvinte-cheie
Red wine, oak, polyphenolic complex