Aportul precursorilor oenologi la evoluţia vitivinicolă în spaţiul danubian - pontic
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
238 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-23 21:45
SM ISO690:2012
VACARCIUC, Liviu. Aportul precursorilor oenologi la evoluţia vitivinicolă în spaţiul danubian - pontic. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor, 25 iunie 2010, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010, Vol. 24 (2), pp. 12-19. ISBN 978-9975-64-192-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor
Vol. 24 (2), 2010
Simpozionul "Horticultura modernă – realizări şi perspective,"
Chișinău, Moldova, 25 iunie 2010

Aportul precursorilor oenologi la evoluţia vitivinicolă în spaţiul danubian - pontic


Pag. 12-19

Vacarciuc Liviu
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 12 octombrie 2021


Rezumat

The traditional winemaking in the North part of the Black Sea has begun its developmental scientific way in 18-19 century due to opening of the qualified winemaking Stations in Krim, Kishinev, Odessa, whose achievements were described in the first part of the essay. In the second part, are presented the educational and training establishments in Basaraby, the activity facts of enologists and their written editions and research works. The third part of the essay is concerned to crisis in the philloxer period which leaded to organisation of High Cources for specialists that took place in Winemaking stations in Odessa under supervision of V.Tairov.

Cuvinte-cheie
the grape vine, the pedoclimatic resources, zone-setting, Basarabia, Romanie, Ucraine