Bee honey: history, characteristics, properties, benefits and adulteration in the beekeeping sector
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
2568 563
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-18 20:16
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
025.7:82:811.134.2 (1)
Biblioteconomie (689)
Literatură (3493)
Limbi ibero-romanice (Limba catalană, Limba spaniolă, Limba portugheză) (18)
SM ISO690:2012
CHIRSANOVA (CALCATINIUC), Aurica, CAPCANARI, Tatiana, BOIŞTEAN, Alina, KHANCHEL EL MEHDI, Imen. Bee honey: history, characteristics, properties, benefits and adulteration in the beekeeping sector. In: Journal of Social Sciences, 2021, vol. 4, nr. 3, pp. 98-114. ISSN 2587-3490. DOI: https://doi.org/10.52326/jss.utm.2021.4(3).11
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Social Sciences
Volumul 4, Numărul 3 / 2021 / ISSN 2587-3490 /ISSNe 2587-3504

Bee honey: history, characteristics, properties, benefits and adulteration in the beekeeping sector

Mierea de albine: istorie, caracteristici, proprietăți, beneficii și adulterare în sectorul apicol

DOI:https://doi.org/10.52326/jss.utm.2021.4(3).11
CZU: 025.7:82:811.134.2

Pag. 98-114

Chirsanova (Calcatiniuc) Aurica1, Capcanari Tatiana1, Boiştean Alina1, Khanchel El Mehdi Imen2
 
1 Technical University of Moldova,
2 Manouba University
 
 
Disponibil în IBN: 21 septembrie 2021


Rezumat

This review aims to share the history of bees and the use of honey as the only natural sweetener available to mankind for more than 40,000 years. At the same time, the characteristic of the beekeeping sector is presented, highlighting the top honey producers worldwide. The botanical origin of honey is the basis for the characterization of the 14 types of honey presented. Honey standards were analyzed to provide an overview of quality and physico-chemical indices. The data indicated in the national and regional honey standard are identical to the data for the international Codex Alimentarius standard. After the comparative analysis of these 3 sources, no significant deviations were identified. The tendencies of using honey from ancient times as a nutritious food product, as a preservative, as a medicine for treating various diseases and for performing certain rituals, etc. were highlighted. At the same time, the population must be encouraged to consume this incomparable bee product.

Acest articol își propune să împărtășească istoria albinelor și utilizarea mierii ca singurul îndulcitor natural disponibil omenirii de mai mult de 40 de mii de ani. În același timp, este prezentată caracteristica sectorului apicol, scoțând în evidență producătorii de top de miere la nivel mondial. Originea botanică a mierii stă la baza caracterizării celor 14 tipuri de miere prezentate. Au fost analizate standardele pentru miere, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra indicilor de calitate și fizico-chimici. Datele indicate în standardul național și regional pentru miere sunt identice cu datele pentru standardul internațional Codex Alimentarius. După analiza comparativă a acestor 3 surse, nu au fost identificate abateri semnificative. Au fost scoase în evidență tendințele utilizării mierii din cele mai vechi timpuri ca produs alimentar nutritiv, conservant și medicament pentru tratarea diferitelor boli și pentru efectuarea anumitor ritualuri etc. Totodată populația trebuie încurajată să consume acest produs apicol incomparabil.

Cuvinte-cheie
honey, beekeeping, characteristics, properties, benefits, adulteration,

miere, sectorul apicol, caracteristici, proprietăţi, beneficii, adulterare