Proprietățile biometrice, fizico-chimice și tehnologii de prelucrare a leguminoaselor de selecție autohtonă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
395 13
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-20 16:51
SM ISO690:2012
LINDA, Liudmila, CARAGIA, Vavil, SARANDI, Tatiana, ODOBESCU, Ludmila, CARELINA, Marina. Proprietățile biometrice, fizico-chimice și tehnologii de prelucrare a leguminoaselor de selecție autohtonă. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 25-26 septembrie 2015, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2015, Ediția 1, pp. 68-72. ISBN 978-9975-3054-5-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 1, 2015
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 25-26 septembrie 2015

Proprietățile biometrice, fizico-chimice și tehnologii de prelucrare a leguminoaselor de selecție autohtonă


Pag. 68-72

Linda Liudmila, Caragia Vavil, Sarandi Tatiana, Odobescu Ludmila, Carelina Marina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 10 august 2021


Rezumat

It is well known prominent role of legumes in the human diet. According to the economic importance of legumes are second after cereals. The seeds of legumes are a component oldest in the rate of food all the time and almost worldwide. Legume seeds are rich in protein and simultaneously have a high content of starch, minerals (with a predominance of phosphorus and potassium), vitamins (especially B group and PP).

Cuvinte-cheie
Leguminous crops, vegetable protein, processing technology, canned nutritional value