Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
327 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-27 17:50
SM ISO690:2012
GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu


Pag. 419-422

Grumeza-Clefos Irina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic.

Cuvinte-cheie
indicatori fizico-chimici, metale grele, indicatori funcțional-tehnologici, semifabricate.