Cercetarea proprietăților corelative ale semnalelor de bandă largă utilizând coduri gold și barker modificate
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
252 1
Ultima descărcare din IBN:
2021-10-08 17:25
SM ISO690:2012
BELIVAC, Ilia. Cercetarea proprietăților corelative ale semnalelor de bandă largă utilizând coduri gold și barker modificate. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 11-14. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Cercetarea proprietăților corelative ale semnalelor de bandă largă utilizând coduri gold și barker modificate


Pag. 11-14

Belivac Ilia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2021


Rezumat

Lucrarea discută proprietățile de corelație ale secvențelor pseudo-aleatorii (SPA) utilizate pentru a forma semnale asemănătoare zgomotului în sistemele de transmisie de date de mare viteză. Se iau în considerare cele mai frecvent utilizate secvențe pseudo-aleatorii: coduri Barker modificate și coduri Gold cu aceeași lungime. În mediul Matlab se efectuează o analiză comparativă a proprietăților de corelație ale SPA. Se arată că codurile Barker modificate au proprietăți de corelație nesatisfăcătoare. Se arată că utilizarea codurilor Gold permite obținerea semnalelor cu proprietățile de corelație necesare pentru sistemele de comunicații, inclusiv sistemele cu divizarea codurilor canalelor. Sunt stabilite direcțiile de cercetare ulterioară

Cuvinte-cheie
semnale asemănătoare zgomotului, secvențe pseudo-aleatorii, coduri Barker modificate, coduri Gold, funcție de autocorelare.