The influence of distillation methods on the flavor profile and quality indices of wine brandies
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
364 17
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-19 09:39
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.241:663.55(478) (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
Alcool potabil. Băuturi spirtoase (Băuturi tari pe bază de alcool). Distilarea și rafinarea alcoolului (15)
SM ISO690:2012
BALANUŢĂ, Anatol, COVACI, Ecaterina, CODREAN (SCLIFOS), Aliona. The influence of distillation methods on the flavor profile and quality indices of wine brandies. In: Journal of Engineering Sciences, 2021, vol. 28, nr. 2, pp. 173-184. ISSN 2587-3474. DOI: https://doi.org/10.52326/jes.utm.2021.28(2).15
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Engineering Sciences
Volumul 28, Numărul 2 / 2021 / ISSN 2587-3474 /ISSNe 2587-3482

The influence of distillation methods on the flavor profile and quality indices of wine brandies

Influența metodelor de distilare asupra profilului aromei și indicilor de calitate ai distilatelor de vin

DOI: https://doi.org/10.52326/jes.utm.2021.28(2).15
CZU: 663.241:663.55(478)

Pag. 173-184

Balanuţă Anatol, Covaci Ecaterina, Codrean (Sclifos) Aliona
 
Technical University of Moldova
 
Disponibil în IBN: 16 iunie 2021


Rezumat

The article examines the geographical area delimited for the production of the Divine and the specific characteristics and physical-geographical conditions of the Călărași vineyard through the prism of different methods of distillation and production of wine distillates. Technological regimes for distilling wine raw materials and organoleptic and physico-chemical indices such as: alcohol content, optical density, pH, aldehyde content, higher alcohol content and volatile acid content are scientifically argued. The quality indicators were determined for both wines and distillates obtained at the 'Charente' batch plant and the 'VAND-M-0' plant. The impact of the distillation method on the quality and production process of the wine distillate is evaluated.

Articolul examinează aria geografică delimitată pentru producerea Divinului și caracteristicile specifice și condițiile fizico-geografice ale podgoriei Călărași prin prisma diferitor metode de distilare și producere a distilatelor de vin. Sunt argumentate științific regimurile tehnologice de distilare a materiilor prime ale vinurilor și indicii organoleptici și fizico-chimici precum: conținutul de alcool, densitatea optică, pH-ul, conținutul de aldehide, conținutul de alcooli superiori și conținutul de acizi volatili. Indicatorii de calitate au fost determinați atât pentru vinuri, cât și pentru distilatele obținute la instalarea cu funcționare discontinuă „Charente” și la instalația cu funcționare continuă „VAND-M-0”. Este evaluat impactul metodei de distilare asupra calității și a procesului de producție a distilatului de vin.

Cuvinte-cheie
Aroma compounds, distillation methods, grape varieties, physico-chemical indices wine distillates,

compuși aromatici, metode de distilare, soiuri de struguri, indici fizico-chimici distilate de vin