Mesaj de salut
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
320 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-20 15:19
SM ISO690:2012
POGURSCHI, Andrei. Mesaj de salut. In: Probleme interdisciplinare în materia prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile la etapa contemporană, 5 octombrie 2007, Chişinău. Chişinău: Academia Ştefan cel Mare, Fundaţia Hanns Seidel (Germania), 2007, pp. 8-9. ISBN 978-9975-930-36-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme interdisciplinare în materia prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile la etapa contemporană 2007
Conferința "Probleme interdisciplinare în materia prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile la etapa contemporană"
Chişinău, Moldova, 5 octombrie 2007

Mesaj de salut


Pag. 8-9

Pogurschi Andrei
 
Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 22 mai 2021


Rezumat

Am onoarea să vă salut în calitate de participanţi la Conferinţa ştiinţifico-practică internaţională cu genericul „Probleme interdisciplinare în materia prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile la etapa con­temporană”. Este binevenită participarea la lucrările actualei Conferinţe a experţilor, reprezentanţilor instituţiilor de drept, a savanţilor şi practicienilor care îşi aduc contribuţia în asigurarea drepturilor omului şi sprijină eforturile organe­lor de drept în activitatea de prevenire şi combatere a criminalităţii juvenile. Prevenirea şi combaterea criminalităţii, printre care se numără şi delicvenţa juvenilă, a devenit o direcţie prioritară pentru Republica Moldova. În acest context, ţara noastră desfăşoară o largă colaborare cu Uniunea Euro­peană, Consiliul Europei, Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud Est şi alte organisme internaţionale de profil. Stimaţi colegi! Tematica pusă în discuţie în cadrul actualului for ştiinţifico-practic este de o actualitate incontestabilă, ţinînd cont, în primul rînd, de conjunctura social-economică şi politică europeană în ansamblu şi, în mod particular, cea condiţionată de factorii interni din ţara noastră, avînd menirea de a realiza un schimb de informaţii utile, de cunoştinţe şi experienţe în domeniul abordat. Ministerul Afacerilor Interne, reieşind din sarcinile trasate de către con­ducerea ţării şi stabilite în programele şi strategiile de activitate a Gu­vernului îşi concentrează toate eforturile întru eficientizarea activităţii sub­di­vi ziunilor centrale şi teritoriale privind contracararea criminalităţii, în ge­neral, şi a delicvenţei juvenile, în special. Preocupîndu-ne de bunăstarea întregii societăţi, trebuie să pornim de la valorile general-umane: onestitatea şi demnitatea persoanei, protejarea şi educarea în spiritul legii a tinerii generaţii. O condiţie necesară dezvoltării şi prosperării statului de drept este preve­nirea şi combaterea reuşită a criminalităţii juvenile, prin determinarea prin­cipiilor şi sarcinilor fundamentale, a direcţiilor de bază şi formelor prin­cipale de colaborare şi cooperare a organelor de drept cu alte instituţii statale şi neguvernamentale. Sunt convins de faptul că numai prin implicarea plenară a tuturor factorilor de decizie din comunitatea internaţională, printr-o cooperare strînsă şi un parteneriat durabil, s-ar putea obţine cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea acestui flagel. În final, permiteţi-mi să Vă urez succes, activitate rodnică şi elaborarea unor propuneri şi recomandări constructive în cadrul reuniunii de astăzi. Vă mulţumesc pentru atenţie!