Evaluarea influenţei SBA Reglalg şi a microelementelor B, Zn, Mn şi Mo asupra calităţii fructelor de prun, în dependenţă de metoda de păstrare aplicată
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
482 19
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-12 15:47
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.22:632.95 (3)
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207)
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977)
SM ISO690:2012
NICUŢA, Alexandru, BUJOREANU, Nicolae, HAREA, Ivan, SVETLICENCO, Valentina, ODAJIU, Cristian. Evaluarea influenţei SBA Reglalg şi a microelementelor B, Zn, Mn şi Mo asupra calităţii fructelor de prun, în dependenţă de metoda de păstrare aplicată. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă, Ed. 8, 20-21 martie 2021, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2021, Ediția 8, Vol.1, pp. 245-250. ISBN 978-9975-76-327-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă
Ediția 8, Vol.1, 2021
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă"
8, Chişinău, Moldova, 20-21 martie 2021

Evaluarea influenţei SBA Reglalg şi a microelementelor B, Zn, Mn şi Mo asupra calităţii fructelor de prun, în dependenţă de metoda de păstrare aplicată

CZU: 634.22:632.95

Pag. 245-250

Nicuţa Alexandru, Bujoreanu Nicolae, Harea Ivan, Svetlicenco Valentina, Odajiu Cristian
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 16 aprilie 2021


Rezumat

Acest articol prezintă rezultate privind influența tratării pomilor de prun în perioada de vegetaţie cu substanța biologic activă Reglalg și microelemente (B, Zn, Mn și Mo) asupra calității și gradului de rezistență la bolile fungice și dereglările fiziologice a fructelor pe durata perioadei de păstrare. La momentul externării de la păstrare fructele din varianta Reglalg în amestec cu microelemente și cele tratate după recoltare cu preparatul 'Fitomag' s-au evidenţiat prin prospeţime şi gust mai pronunţat

This article presents results on the influence of the treatment of plum trees during the vegetation period with the biologically active substance Reglalg and microelements (B, Zn, Mn and Mo) on the quality and degree of resistance to fungal diseases and physiological disorders of fruits during storage period. At the time of release from storage, the fruits of the Reglalg variant mixed with microelements and those treated after harvest with the preparation 'Fitomag' were highlighted by freshness and more pronounced taste.

Cuvinte-cheie
fructe de prun, Reglalg, microelemente, metodă de păstrare, calitatea fructelor,

Plum fruit, Reglalg, microelements, storage method, Fruit quality