Cum să valorificăm deşeurile vinicole ce conţin albastru de Prusia
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
854 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-01 10:41
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.26:66 (4)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
BOUNEGRU, Tudor. Cum să valorificăm deşeurile vinicole ce conţin albastru de Prusia. In: Intellectus, 2007, nr. 1, pp. 55-59. ISSN 1810-7079.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Intellectus
Numărul 1 / 2007 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087

Cum să valorificăm deşeurile vinicole ce conţin albastru de Prusia
CZU: 663.26:66

Pag. 55-59

Bounegru Tudor
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 30 noiembrie 2013


Rezumat

The problem of demetallizing the wine appears in case of utilization in the wine-making industry of the equipment (tanks, pumps, presses, crushing equipment, tubes etc.) made of usual unprotected iron, that under the action of the grapes juice and, namely of the wine are subjected to the chemical corrosion, the wine is enriched with the iron ions which give to it a metallic taste. In order to restore the initial taste of the wine it is necessary to remove thereof the iron ions by administration of the potassium hexacyanoferrate(II) binding the ions of iron in the form of the thin precipitation – the Prussian blue.