Articolul precedent |
Articolul urmator |
711 0 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
612.3 (124) |
Fiziologie. Fiziologie umană și comparată (725) |
SM ISO690:2012 MAZUR-NICORICI, Lucia. Dieta hipopurinică- provocarea pacientului cu hiperuricemie. In: Scientific Collection ”InterConf”, 26-28 noiembrie 2020, Washington. Washington, USA : EnDeavours Publisher, 2020, Vol. 3(36), pp. 951-956. ISBN 979-1-293-10109-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Scientific Collection ”InterConf” Vol. 3(36), 2020 |
||||||
Conferința "Scientific and Practical Conference «Challenges in Science of Nowadays»" Washington, Statele Unite ale Americii, 26-28 noiembrie 2020 | ||||||
|
||||||
CZU: 612.3 | ||||||
Pag. 951-956 | ||||||
|
||||||
Rezumat | ||||||
Despre rolul alimentației în dezvoltarea hiperuricemiei se discută de câteva sute de ani. În prezent sunt efectuate studii epidemiologice pentru a demonstra sau a infirma rolul anumitor alimente de a crește concentrația serică a acidului uric. Promovarea unui stil alimentar sănătos și menținerea unei mase corporale adecvate în limitele normei sunt factorii care contribuie la scăderea acidului uric seric. Dieta trebuie să fie bine echilibrată, să conțină o cantitate adecvată de substanțe nutritive, bogate în antioxidanți, alcalinizante și cu un conținut scăzut de purine. |
||||||
Cuvinte-cheie dieta în hiperuricemie, regim alimentar hipopurinic, alimente alcalinizante |
||||||
|