Dieta hipopurinică- provocarea pacientului cu hiperuricemie
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
711 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
612.3 (124)
Fiziologie. Fiziologie umană și comparată (725)
SM ISO690:2012
MAZUR-NICORICI, Lucia. Dieta hipopurinică- provocarea pacientului cu hiperuricemie. In: Scientific Collection ”InterConf”, 26-28 noiembrie 2020, Washington. Washington, USA : EnDeavours Publisher, 2020, Vol. 3(36), pp. 951-956. ISBN 979-1-293-10109-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Scientific Collection ”InterConf”
Vol. 3(36), 2020
Conferința "Scientific and Practical Conference «Challenges in Science of Nowadays»"
Washington, Statele Unite ale Americii, 26-28 noiembrie 2020

Dieta hipopurinică- provocarea pacientului cu hiperuricemie

CZU: 612.3

Pag. 951-956

Mazur-Nicorici Lucia
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 3 februarie 2021


Rezumat

Despre rolul alimentației în dezvoltarea hiperuricemiei se discută de câteva sute de ani. În prezent sunt efectuate studii epidemiologice pentru a demonstra sau a infirma rolul anumitor alimente de a crește concentrația serică a acidului uric. Promovarea unui stil alimentar sănătos și menținerea unei mase corporale adecvate în limitele normei sunt factorii care contribuie la scăderea acidului uric seric. Dieta trebuie să fie bine echilibrată, să conțină o cantitate adecvată de substanțe nutritive, bogate în antioxidanți, alcalinizante și cu un conținut scăzut de purine.

Cuvinte-cheie
dieta în hiperuricemie, regim alimentar hipopurinic, alimente alcalinizante