Valorificarea tulpinilor microbiene izolate din lapte de capră
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
409 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-24 16:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
579.2/.6/.8:60:637.146 (1)
Microbiologie generală (132)
Microbiologie aplicată (618)
Biotehnologie (52)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (297)
SM ISO690:2012
BOGDAN-GOLUBI, Nina. Valorificarea tulpinilor microbiene izolate din lapte de capră. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2020, nr. 3(58), pp. 38-44. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.4269449
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 3(58) / 2020 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Valorificarea tulpinilor microbiene izolate din lapte de capră

Valorisation of microbial strains isolated from goat milk

DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.4269449
CZU: 579.2/.6/.8:60:637.146

Pag. 38-44

Bogdan-Golubi Nina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 10 decembrie 2020


Rezumat

New strains of lactic acid bacteria with high biotechnological potential were isolated from raw goat milk collected in various regions of the Republic of Moldova and have been proposed for the dairy industry. New data have been accumulated on the biodiversity of native lactic acid bacteria strains with high milk fermentation activity. A new protective medium has been proposed for the freeze-drying of lactic acid bacteria from goat milk.

Au fost propuse pentru procesarea laptelui tulpini noi de bacterii lactice cu potențial biotehnologic înalt, acestea fiind izolate din lapte de capră colectat din diferite regiuni ale Republicii Moldova. S-au obținut rezultate relevante privind biodiversitatea tulpinilor autohtone de bacterii lactice cu activitate fermentativă sporită. A fost elaborat un mediu protector nou pentru liofilizarea culturilor de bacterii lactice izolate din lapte de capră.

Cuvinte-cheie
lactic acid bacteria, goat milk, autochthonous strains,

bacterii lactice, lapte de capră, tulpini autohtone