Victimile violeţei familiei-particularităţi şi perspective
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
886 84
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-15 19:07
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
343.54 (260)
Infracțiuni împotriva încrederii publice, a moralității, a familiei (508)
SM ISO690:2012
SIMONOV, Alina. Victimile violeţei familiei-particularităţi şi perspective. In: Preocupări contemporane ale criminologiei, dreptului și psihologiei în condiții de pandemie: dedicată împlinirii a 25 de ani a învățământului criminologic și 30 de ani de dezvoltare a Psihologiei Aplicate, 17 octombrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul de științe penale și criminologie aplicată, 2020, pp. 147-158. ISBN 978-9975-3314-2-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Preocupări contemporane ale criminologiei, dreptului și psihologiei în condiții de pandemie 2020
Conferința "Preocupări contemporane ale criminologiei, dreptului și psihologiei în condiții de pandemie "
Chişinău, Moldova, 17 octombrie 2020

Victimile violeţei familiei-particularităţi şi perspective

Victims of family violence - particularities and perspectives

CZU: 343.54

Pag. 147-158

Simonov Alina
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 30 noiembrie 2020


Rezumat

Violența în familie este una dintre cele mai grave și răspândite infracțiuni cu care se confruntă societățile contemporane, care încalcă drepturile și demnitatea umană a membrilor săi. Acest fenomen persistă în toate statele lumii, indiferent de organizarea lor politică sau economică, de bunăstarea societății, de rasă, de cultură. Deci, violența în familie este un fenomen complex, generat de probleme psihologice și amplificat de condițiile educaționale, economice și sociale. De multe ori, violenţa în familie se asociază doar cu violenţa fizică, iar alte forme, ca violenţa psihologică, economică sau sexuală, sunt noţiuni mai puţin cunoscute. Efectele violenței în familie pot fi clasificate ca efecte pe termen lung, care nu numai că afectează victima agresiunii, ci pot influența și generațiile după ce acestea vin în viața noastră.

La violence domestique est l’un des crimes les plus graves et les plus répandus auxquels sont confrontées les sociétés contemporaines, qui viole les droits et la dignité humaine de leurs membres. Ces phénomènes persistent dans tous les états du monde, indépendamment de leur organisation politique ou économique, du bien-être de la société, de la race, de la culture. Alors, la violence domestique est un phénomène complexe, généré par des problèmes psychologiques et amplifié par les conditions éducatives, économiques et sociales. Souvent, la violence domestique n’est associée qu’à la violence physique, et d’autres formes, telles que la violence psychologique, économique ou sexuelle, sont moins connues. Les effets de la violence domestique peuvent être classés comme des effets à long terme qui affectent non seulement la victime de l’agression, mais peuvent également influencer des générations après son entrée dans notre vie.

Cuvinte-cheie
victimă, agresor, violență, protecţie, violenţa în familie, combatere şi prevenire,

victime, agresseur, Violence, protection, violence domestique, lutte et prévention