Model tehnologic de valorificare ca îngrășământ a drojdiilor de vin solide la vița de vie pe rod
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
560 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-06 10:21
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8:663.26 (1)
Viticultură. Viță de vie. Vii (628)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
SIURIS, Andrei, BÎSTROVA, Natalia. Model tehnologic de valorificare ca îngrășământ a drojdiilor de vin solide la vița de vie pe rod. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 26-27 iunie 2019, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2020, Ediția 4, pp. 145-149. ISBN 978-9975-3382-6-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 4, 2020
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 26-27 iunie 2019

Model tehnologic de valorificare ca îngrășământ a drojdiilor de vin solide la vița de vie pe rod

CZU: 634.8:663.26

Pag. 145-149

Siuris Andrei, Bîstrova Natalia
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 23 noiembrie 2020


Rezumat

Solid wine yeasts are formed after pressing liquid yeasts. It is found that they are concentrated fertilizers that can economically justify their transportation over long distances, over 10 km from wineries. Compared to conventional manure, solid wine yeasts contain 2.7 times more nitrogen, 1.6 times more phosphorus, 2.4 times more potassium and 2.7 times more organic matter.

Cuvinte-cheie
solid wine yeasts, organic fertilizer, technological chernozem