Articolul precedent |
Articolul urmator |
884 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-07-28 01:34 |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ŞOVA, Antonida, TSIRA, V., LUCA, Vasile. Technological appreciation of yeast strains from the wine center "Cricova". In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 323-326. ISBN 978-9975-87-428-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry Vol.2, 2012 |
||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012 | ||||||
|
||||||
Pag. 323-326 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Pentru producerea vinurilor albe seci este necesară selecţia de suşe de levuri capabile să fermenteze în condiţii specifice: la temperaturi joase; în timp scurt; cu capacitatea de a flocula precipitatul, ceea ce nu necesită tehnologii suplimentare de limpezire sau filtrarea vinului; cu capacitatea de a forma spumă maximală sau mijlocie ca un indicator de prezenţă a substanţelor superficial active şi a puterii fermentative. În lucrarea dată a fost efectuată aprecierea tehnologică a suşelor de levuri locale, evidenţiate din centrul vitivinicol „Cricova”, destinate producerii vinurilor albe seci. |
||||||
Cuvinte-cheie local yeast, dry white wine, technological evaluation |
||||||
|