Technological appreciation of yeast strains from the wine center "Cricova"
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
884 8
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-28 01:34
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ŞOVA, Antonida, TSIRA, V., LUCA, Vasile. Technological appreciation of yeast strains from the wine center "Cricova". In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 323-326. ISBN 978-9975-87-428-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Modern Technologies in the Food Industry
Vol.2, 2012
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry"
1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012

Technological appreciation of yeast strains from the wine center "Cricova"


Pag. 323-326

Taran Nicolae1, Soldatenco (Grigorean) Olga1, Şova Antonida2, Tsira V.2, Luca Vasile2
 
1 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
2 S.C. „Cricova”
 
 
Disponibil în IBN: 5 octombrie 2020


Rezumat

Pentru producerea vinurilor albe seci este necesară selecţia de suşe de levuri capabile să fermenteze în condiţii specifice: la temperaturi joase; în timp scurt; cu capacitatea de a flocula precipitatul, ceea ce nu necesită tehnologii suplimentare de limpezire sau filtrarea vinului; cu capacitatea de a forma spumă maximală sau mijlocie ca un indicator de prezenţă a substanţelor superficial active şi a puterii fermentative. În lucrarea dată a fost efectuată aprecierea tehnologică a suşelor de levuri locale, evidenţiate din centrul vitivinicol „Cricova”, destinate producerii vinurilor albe seci.

Cuvinte-cheie
local yeast, dry white wine, technological evaluation