Articolul precedent |
Articolul urmator |
905 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-04 17:21 |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ŞOVA, Antonida, TSIRA, V., LUCA, Vasile. Study of yeast strains saccharomyces vini from wine centre "Cricova" on the temperature factor. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 319-322. ISBN 978-9975-87-428-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry Vol.2, 2012 |
||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012 | ||||||
|
||||||
Pag. 319-322 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Temperatura mediului este un factor important de existenţă a suşelor de levuri, care sunt folosite în oenologie şi poate juca un rol decisiv în procesul de selecţie şi evidenţiere a culturilor cu proprietăţi tehnologice avansate. Intervalul de termotoleranţa pentru diferite suşe de levuri este individuală, dar majoritatea dintre ele se pot dezvolta într-un interval destul de larg: de la 0...5 pîna la 30...40 ºC, cu o valoare optimală între 20...30 ºC. Din gama largă de indici biochimici şi fiziologici, care caracterizează activitatea levurilor, temperatura este un factor cheie, studiul căruia are o importanţă deosebită teoretică şi practică. |
||||||
Cuvinte-cheie selection, Wine Yeast, temperature, Fermentation |
||||||
|