Productivitatea formelor noi de grâu durum de toamnă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
354 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
63.11“324”:631.52 (1)
Agricultură și alte științe și tehnici înrudite. Silvicultură. Agricultură. Exploatarea vieții sălbatice (7329)
Lucrări agricole (1219)
SM ISO690:2012
ROTARI, Silvia. Productivitatea formelor noi de grâu durum de toamnă. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, Ed. 5, 23-24 octombrie 2014, Chişinău. 2014, Ediția 5, pp. 150-153.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor
Ediția 5, 2014
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor"
5, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2014

Productivitatea formelor noi de grâu durum de toamnă

CZU: 63.11“324”:631.52

Pag. 150-153

Rotari Silvia
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2020


Rezumat

The article has shown the results of productivity studies in 2014 on new durum wheat forms (lines) in the selection, check, concurrent and multiplication field. There were estimated 80 lines from the selection fields with short height for winter, fall, diseases, resistance, and productivity in comparison with standard- H. 335. The best productivity lines from the check field of all the studied forms was higher with 2.7-10,3q/ha than at H. 335. The cultivar H. 340 was more productive than H. 335 (standard) with 8q/ha. H. 340 had the high glassy and high-content of albumin and gluten.

Cuvinte-cheie
durum wheat, initial material, iroductivity, new forms, falling, resistance