Cercetarea unor indici de calitate a uleiurilor vegetale alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1102 53
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-04 09:09
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
543.4:665.3 (3)
Metode de analiză spectrală. Metode de analiză optică (68)
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (111)
SM ISO690:2012
CALMUŢCHI, Lidia, MELENTIEV, Eugenia, POPA, Ecaterina. Cercetarea unor indici de calitate a uleiurilor vegetale alimentare. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă: consacrată jubileului "90 de ani ai Facultăţii Biologie şi Chimie, 21-22 martie 2020, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2020, Vol.2, pp. 97-101. ISBN 978-9975-76-308-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă
Vol.2, 2020
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă"
Chişinău, Moldova, 21-22 martie 2020

Cercetarea unor indici de calitate a uleiurilor vegetale alimentare

CZU: 543.4:665.3

Pag. 97-101

Calmuţchi Lidia, Melentiev Eugenia, Popa Ecaterina
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 20 iulie 2020


Rezumat

Alimentaţia prezintă unul din cei mai importanţi factori ecologici care dirijează sănătatea umană. În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetării calităţii unor uleiuri vegetale omega 3, 6, şi 9. Au fost cercetaţi indicii organoleptici şi fizico-chimici de calitate. Toate tipurile uleiurilor cercetate, cu mici devieri, sunt apreciate calitative.

Nutrition is one of the most important environmental factors that control human health. The article presents the results of a study of the quality of some omega 3, 6 and 9 vegetable oils. Studies were carried out according to organoleptic and physico-chemical indicators. All samples of vegetable oils, with minor deviations, meet the requirements for oils of the corresponding type, and are recognized as high-quality.