Cercetarea capacităţii antioxidante a substanţelor biologic active în vinurile din struguri
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
593 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
678.048:634.85 (1)
Industrii bazate pe materiale macromoleculare. Industria cauciucului. Industria materialelor plastice (50)
Viticultură. Viță de vie. Vii (628)
SM ISO690:2012
CALMUŢCHI, Lidia, MELENTIEV, Eugenia, LEFTER, Nadejda. Cercetarea capacităţii antioxidante a substanţelor biologic active în vinurile din struguri. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă: consacrată jubileului "90 de ani ai Facultăţii Biologie şi Chimie, 21-22 martie 2020, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2020, Vol.2, pp. 80-84. ISBN 978-9975-76-308-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă
Vol.2, 2020
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă"
Chişinău, Moldova, 21-22 martie 2020

Cercetarea capacităţii antioxidante a substanţelor biologic active în vinurile din struguri

CZU: 678.048:634.85

Pag. 80-84

Calmuţchi Lidia, Melentiev Eugenia, Lefter Nadejda
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 20 iulie 2020


Rezumat

Vinurile seci posedă activitate antioxidantă datorită conţinutului înalt de compuşi fenolici. În articol sunt prezentate valorilor activităţii antioxidante a vinurilor obţinute din soiurile de struguri Caberne, Isabella, şi Aligote. Activitatea antioxidantă a vinurilor calculate după acidul ascorbic a fost determinată prin metoda spectrofotometrică. S-a stabili că activitatea antioxidantă în vinuri depinde de soiul de struguri de conţinutul de compuşi polifenolici, de procesul tehnologic şi condiţiile climaterice.

Dry wines have antioxidant activity due to large number of phenolic substances. The article presents data on the on value of antioxidant activity in wines made from Cabernet, Isabella and Aligote varieties. The antioxidant activity of wines in terms of ascorbic acid was determined by spectrophotometric method. It has been established that the antioxidant activity in wines depends on the grape variety, the amount of polyphenolic substances, production technology, and environmental, and climatic conditios.