Articolul precedent |
Articolul urmator |
593 0 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
678.048:634.85 (1) |
Industrii bazate pe materiale macromoleculare. Industria cauciucului. Industria materialelor plastice (50) |
Viticultură. Viță de vie. Vii (628) |
SM ISO690:2012 CALMUŢCHI, Lidia, MELENTIEV, Eugenia, LEFTER, Nadejda. Cercetarea capacităţii antioxidante a substanţelor biologic active în vinurile din struguri. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă: consacrată jubileului "90 de ani ai Facultăţii Biologie şi Chimie, 21-22 martie 2020, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2020, Vol.2, pp. 80-84. ISBN 978-9975-76-308-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă Vol.2, 2020 |
||||||
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă" Chişinău, Moldova, 21-22 martie 2020 | ||||||
|
||||||
CZU: 678.048:634.85 | ||||||
Pag. 80-84 | ||||||
|
||||||
Rezumat | ||||||
Vinurile seci posedă activitate antioxidantă datorită conţinutului înalt de compuşi fenolici. În articol sunt prezentate valorilor activităţii antioxidante a vinurilor obţinute din soiurile de struguri Caberne, Isabella, şi Aligote. Activitatea antioxidantă a vinurilor calculate după acidul ascorbic a fost determinată prin metoda spectrofotometrică. S-a stabili că activitatea antioxidantă în vinuri depinde de soiul de struguri de conţinutul de compuşi polifenolici, de procesul tehnologic şi condiţiile climaterice. |
||||||
|