Influența formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilității microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiții de microvinificare la UTM
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
331 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-27 11:11
SM ISO690:2012
CAZACU, Maria. Influența formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilității microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiții de microvinificare la UTM. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 446-449. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Influența formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilității microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiții de microvinificare la UTM


Pag. 446-449

Cazacu Maria
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

lucrarea prezintă rezultatele studiului acțiunii antimicrobiene a formei active a anhidridei sulfuroase în 2 probe de vin alb Aligote, realizat în secția de microvinificare a FTA. Efectul bactericid al anhidridei sulfuroase în produsele vinicole se realizează de la un conținut a formei active de maxim 5 mg/L iar cele mai rezistente microorganisme oenologice sunt mucegaiurile, pentru distrugerea cărora sunt necesare concentrații ridicate de dioxid de sulf activ de peste 17,6 mg/L. Efectul decontaminant al soluțiilor de dioxid de sulf în vin la concentrații moderate de 150 mg/L poate fi amplificat considerabil prin acidifierea vinurilor pînă la un pH 2,8 unități.

Cuvinte-cheie
drojdii, mucegaiuri, SO2 molecular, stabilitate microbiologică, vin alb sec