Particularităţile biologice, chimico-tehnologice şi gustative la întroducerea în condiţiile Moldovei a cultivarilor de tutun a varetaţii Virginia
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
367 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-01 21:37
SM ISO690:2012
ŢIŢEI, Victor. Particularităţile biologice, chimico-tehnologice şi gustative la întroducerea în condiţiile Moldovei a cultivarilor de tutun a varetaţii Virginia. In: Conservation of plant diversity, Ed. 1, 7-9 octombrie 2010, Chișinău. Chișinău: Gradina Botanica (Institut), 2010, Ediția 1, pp. 473-477.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conservation of plant diversity
Ediția 1, 2010
Simpozionul "Conservarea diversităţii plantelor"
1, Chișinău, Moldova, 7-9 octombrie 2010

Particularităţile biologice, chimico-tehnologice şi gustative la întroducerea în condiţiile Moldovei a cultivarilor de tutun a varetaţii Virginia


Pag. 473-477

Ţiţei Victor
 
Gradina Botanică (Institut) a AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 21 iunie 2020


Rezumat

Growing and processing of tabacco leaf has an important role the national economy of the Republic of Moldova. A special attention is given to the growing of Virginia varieties. In different soil - zones of country been studied the morphological characteristic, biological features, duration of the vegetative period, resistance to diseases and pests, yield, quality and chemical composition, technological and gustatory characteristics of tobacco leaf of Virginia varieties: Virginia 401 and Virginia 263 (Moldova), H10 and H31 Croatia), Virginia 207 (Romania) ,NC71 and NC100 (USA). The researches have show than in the conditions of Moldova provided a higher quality and productivity as well as better technological and gustatory characteristics Virginia varieties: NC100 and Virginia 263.