Linguistic characteristics of food science
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
304 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-05 09:21
SM ISO690:2012
DON, Ina. Linguistic characteristics of food science. In: Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova: . Științe socioumanistice, 21 august 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP al Universității de Stat din Moldova, 2013, Vol.1, SSU, pp. 141-143.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova
Vol.1, SSU, 2013
Conferința "Analele ştiinţifice ale USM. Științe socioumanistice"
Chișinău, Moldova, 21 august 2013

Linguistic characteristics of food science


Pag. 141-143

Don Ina
 
Moldova State University
 
 
Disponibil în IBN: 11 mai 2020


Rezumat

Lucrarea este o analiză a diverselor exemple de prelucrare a produselor alimentare din punct de vedere terminologic, al traducerii şi a dificultăţilor lingvistice ale terminologiei din domeniul de prelucrare a produselor alimentare. În urma acestei cercetări, putem afirma că există un șir de divergenţe între limba română şi cea engleză, în structura atât gramaticală, cât şi cea semantică. Încercăm să rezumăm cele mai importante caracteristici ale terminologiei bazându-ne pe domeniul de prelucrare a produselor alimentare, însă studiile vizate vor mai urma.