Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
633 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-04 19:15 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
614.878.084:63-051 (2) |
Несчастные случаи. Риски. Опасность. Профилактика несчастных случаев. Индивидуальные средства защиты. Безопасность (125) |
Сельское хозяйство. Лесное хозяйство. Охота. Рыбное хозяйство (7383) |
SM ISO690:2012 ZAVTONI, Mariana, SÎRCU, Raisa, OPOPOL, Nicolae, PÎNZARU, Iurie. Estimarea igienică a gradului de contaminare a produselor alimentare cu pesticide organoclorurate și a riscului asociat consumului lor. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 235-239. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 614.878.084:63-051 | ||||||
Pag. 235-239 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În acest articol sunt prezentate rezultatele evaluării igienice a investigațiilor produselor agroalimentare la conținutul rezidual de pesticide organoclorurate. Evaluarea datelor investigațiilor de laborator arată: cantitatea reziduală detectată în legumele investigate nu depășește nivelurile maxime de reziduuri. A fost determinat indicele de pericol pentru diferite categorii de vârstă. Riscul expunerii la hexaclorciclohexan (HCH) pentru sănătatea copiilor variază de la 0,0012 până la 0,00137, pentru adulți – 0,0008 mg/kg masă corp/zi. Riscul expunerii la diclorodifeniltricloroetan (DDT) pentru sănătatea copiilor variază de la 0,007 până la 0,01, pentru adulți – 0,0055 mg/kg masă corp/zi. Rezultatele determinărilor indicelui de pericol nu depășesc valoarea de referință. |
||||||
Cuvinte-cheie reziduuri de pesticide, pesticide organoclorurate, produse alimentare, sănătate, pesticide residues, organochlorine pesticides, Food, health, остатки пестицидов, хлорорганические пестициды, продукты питания, здоровье |
||||||
|