Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
735 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-09 14:50 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
613.281/.288(478–25) (1) |
Гигиена питания. Диетика. Принципы питания (181) |
SM ISO690:2012 CHIRLICI, Alexei, RUBANOVICI, Vladislav, IULARJI, Constantin, VASINA, Natalia, DONDIUC, Aurelia, GRECU, Constantin. Inofensivitatea alimentelor de origine animală după indicatorii sanitaro-microbiologici în municipiul Chișinău. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 143-146. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 613.281/.288(478–25) | ||||||
Pag. 143-146 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În scopul aprecierii inofensivității produselor de origine animală, au fost studiate și evaluate rezultatele investigațiilor sanitaro-microbiologice ale probelor de alimente, efectuate în Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău pe parcursul unei perioade de 10 ani (2009–2018). În total au fost efectuate 83.538 de investigații, cele mai multe i ind realizate cu probele din grupa cărnii și a derivatelor ei. Numărul investigațiilor a fost în descreștere, în special în ultimul an de studiu, ponderea lor alcătuind doar 5,9% din total. Ponderea medie a rezultatelor neconforme pentru toate grupele de alimente și pentru toată perioada luată în studiu a constituit 2,63%. Rezultatele medii obținute pentru grupele de alimente cercetate au fost, în general, apropiate: 2,83% pentru pește și produse de pește, 2,70% pentru lapte și produsele lactate, 2,51% pentru carne și derivatele ei, 2,47% pentru carnea de pasări și produsele avicole. Neconformitatea a fost cauzată în special de rezultatele cercetărilor după indicatorii bacteriile coliforme și NGMAFA, urmate la o dist |
||||||
Cuvinte-cheie alimente de origine animală, indicatori sanitaromicrobiologici, evaluare igienică, foods of animal origin, sanitary-microbiological indicators, hygienic evaluation, продукты животного происхождения, санитарно-микробиологические показатели, гигиеническая оценка |
||||||
|