Oportunitatea dezvoltării turismului gastronomic în Asia
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
978 47
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-26 13:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.48:641.5(5) (1)
Туризм. Экономика туризма (534)
Домашнее хозяйство. Домоводство. Коммунально-бытовое хозяйство (166)
SM ISO690:2012
GRIBINCEA, Alexandru, HO JIN, Han. Oportunitatea dezvoltării turismului gastronomic în Asia. In: Administrarea Publică, 2020, nr. 1(105), pp. 87-97. ISSN 1813-8489. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3707636
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Administrarea Publică
Numărul 1(105) / 2020 / ISSN 1813-8489

Oportunitatea dezvoltării turismului gastronomic în Asia

The opportunity of development the gastronomic tourism in Asia

Ресурсы развития гастрономического туризма в Азии

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3707636
CZU: 338.48:641.5(5)

Pag. 87-97

Gribincea Alexandru, Ho Jin Han
 
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 17 martie 2020


Rezumat

Like the East itself, its cuisine is renowned for its mystery, exoticism and spicy products. The cuisine is full of mysteries, secrets and long traditions of the mysterious China, festive Japan, colorful Korea and many other countries in the East. This cuisine has incorporated centuries-old traditions of hospitality from the eastern countries, to which it owes its brilliant variety of tastes. The essential features of Oriental cuisine is the use of an abundant variety of herbs and spices, all kinds of spicy sauces, meat cooked in various ways on fire, wonderful sweets and delicious pastries. The traditions of oriental cuisine are largely determined by the climate, the geographical location of the countries in which it is inherent and the temperament of the people who inhabit them. The cuisine differ from each other, which makes them enigmatic, interesting and obtrusive to tourist destinations. The purpose of the investigation is to estimate the specificity of these cuisines in the area and to determine the opportunities for tourism products development. Detecting these gastronomic features and would allows other countries to attract tourists.

La fel ca însuși Orientul, bucătăria sa este renumită pentru misterul său, exotismul și produsele picante. Bucătăria este plină de mistere, secretele și tradițiile îndelungate ale misterioasei Chine, Japoniei festive, Coreei multicolore și ale multor altor țări din Est. Această bucătărie a încorporat tradiții vechi de secole de ospitalitate din țările de est, cărora le datorează varietatea strălucitoare de gusturi. Caracteristicile esențiale ale bucătăriei orientale este utilizarea unei varietăți abundente de ierburi și mirodenii, tot felul de sosuri picante, carne gătită în diverse moduri pe foc, dulciuri minunate și produse de patiserie delicioase. Tradițiile bucătăriei orientale sunt determinate în mare măsură de climă, de locația geografică a țărilor în care este inerentă și de temperamentul oamenilor care le locuiesc. Bucătăriile diferă una de alta, ce le face enigmatice, interesante și obiectul destinațiilor turistice. Obiectul investigației este estimarea specificului acestor bucătării din zonă și determinarea oportunităților de formare a produselor turistice. Depistarea acestor particularități gastronomice ar permite și altor țări, bucătării naționale să atragă turiștii.

Cuvinte-cheie
products, traditions, tourism, gourmet tourism, culinary traditions, Japanese, Korean, Chinese cuisine,

produse, tradiţii, turism, turism gastronomic, tradiții culinare, bucătărie japoneză, coreeană, chineză