Clasificarea snacks-urilor de fructe în baza studiului diversităţii lor pe piaţa mondială
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
776 48
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-01 15:30
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.85+664.854+339.13 (1)
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (94)
Общие вопросы торговли. Рынок (803)
SM ISO690:2012
ŞLEAGUN, Galina, PAVLINCIUC, Marcela. Clasificarea snacks-urilor de fructe în baza studiului diversităţii lor pe piaţa mondială. In: Intellectus, 2019, nr. 3-4, pp. 77-85. ISSN 1810-7079.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Intellectus
Numărul 3-4 / 2019 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087

Clasificarea snacks-urilor de fructe în baza studiului diversităţii lor pe piaţa mondială

Classification of Fruit Snacks based on the Study of Their Diversity on the World Market

CZU: 664.85+664.854+339.13

Pag. 77-85

Şleagun Galina, Pavlinciuc Marcela
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 24 decembrie 2019


Rezumat

Studiul de faţă prezintă o imagine în ansamblu a situaţiei din sectorul de snacks-uri, în special snacks-uri de fructe, care cuprinde mai multe aspecte: istoria apariţiei și evoluţia, tendinţele actuale pe piaţa mondială și în Republica Moldova, diversitatea sortimentală și funcţionalitatea. În urma analizei, pentru prima oară a fost efectuată clasifi carea sortimentului de snacks-uri de fructe, de perspectivă pentru industria Republicii Moldova. Au fost evidenţiate 5 grupe principale de snacks-uri de fructe. Pentru fi ecare grupă a fost stabilită subclasifi carea sortimentului, în funcţie de compoziţie și tehnologia de producere.

The present study presents an overview of the situation in the snacks sector, especially fruit snacks, which includes several aspects: the history of emergence and evolution, the current trends on the world market and in the Republic of Moldova, the assortment diversity and the functionality. Following the analysis, the classifi cation of the fruit snacks assortment for the industry, promising for the Republic of Moldova, was carried out for the fi rst time. Five main groups of fruit snacks were highlighted. The subclassifi cation of the assortment was established for each group, depending on the composition and the production technology.

Cuvinte-cheie
snack, fructe, fructe uscate, piaţă mondială, piaţă locală, diversitate sortimentală,

snack, fruits, dried fruits, world market, local market, assortment diversity