Variabilitatea şi ereditatea caracterelor biochimice la soiurile de tomate Solanum Lycopersicum L. Obţinute in vitro
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
742 8
Ultima descărcare din IBN:
2022-05-21 18:44
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.64:581.1.085 (2)
Овощеводство и декоративное садоводство (696)
Физиология растений (526)
SM ISO690:2012
SÎROMEATNICOV, Iulia, COTENCO, Eugenia, BOTNARI, Vasile. Variabilitatea şi ereditatea caracterelor biochimice la soiurile de tomate Solanum Lycopersicum L. Obţinute in vitro. In: Agronomie şi agroecologie, 1 ianuarie 2018, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.52(1), pp. 339-343. ISBN 978-.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1), 2018
Simpozionul "„85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2018

Variabilitatea şi ereditatea caracterelor biochimice la soiurile de tomate Solanum Lycopersicum L. Obţinute in vitro

CZU: 635.64:581.1.085

Pag. 339-343

Sîromeatnicov Iulia, Cotenco Eugenia, Botnari Vasile
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 9 decembrie 2019


Rezumat

Tomatoes varieties Iuliperuan, Iulihirsutian, Jacota, Anatolie and CerryDani obtained as a result of spontaneous hybridization between the Solanum lycopersicum peruvianum var. dentatum CH Mull. with and the Victorina variety (Solanum lycopersicum L.), by in vitro culture of embryos and undeveloped ovules. Flacăra and Mia, was obtained as a result of spontaneous hybridization between the Solanum lycopersicum hirsutum var. glabratum CH Mull. with small green fruit with glandular hairs and the Prizior variety (Solanum lycopersicum L.) with red medium-sized fruit, reproduced by in vitro culture. The investigations have had as a major goal the indentification of gene sourse for the improvement of the biochemical features of the tomatoes varieties. Its were tested: total dry substances content of the fruits, sugars, total acidity and vitamin C.

Cuvinte-cheie
Tomatoes, variety, variability, Quality