Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
657 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-10 20:16
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222 (34)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (442)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, BOSTAN, Victor, CHIOSA, Nicolae, MORARI, Boris, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana, CICHIR, Liudmila. Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 281-284. ISBN 978-9975-64-296-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 47, 2018
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018

Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active

CZU: 663.222

Pag. 281-284

Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco (Grigorean) Olga, Bostan Victor, Chiosa Nicolae, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Cichir Liudmila
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 21 noiembrie 2019


Rezumat

În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine.

Cuvinte-cheie
soiuri roșii de struguri, substanțe fenolice, proantocianidine, resveratrol, quercitină, rutina, acid ascorbic, acid galic, fermentare-macerare, vin tânăr