Noi soiuri de struguri pentru producerea vinurilor albe seci de calitate
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
760 19
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-07 16:52
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8 (646)
Виноградарство, виноградные лозы и виноградники (624)
SM ISO690:2012
CUHARSCHI, Mihail, CEBANU, Vitalie, TARAN, Nicolae, GĂINĂ, Boris, DEGTEARI, Vladimir. Noi soiuri de struguri pentru producerea vinurilor albe seci de calitate. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2019, nr. 3(54), pp. 45-51. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3525095
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 3(54) / 2019 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Noi soiuri de struguri pentru producerea vinurilor albe seci de calitate

News varieties grapes for the white wines quality production

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3525095
CZU: 634.8

Pag. 45-51

Cuharschi Mihail, Cebanu Vitalie, Taran Nicolae, Găină Boris, Degteari Vladimir
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 7 noiembrie 2019


Rezumat

The introduction of new varieties of Legenda and Floricica into production, with complex resistance to diseases and harmful environmental factors, contributes to the creation of a new category of organic (organic) wine production. Their cultivation in favorable conditions of climate and soil of the Republic of Moldova, respecting the technology of culture and vinification (correct location on the slopes, harvesting, processing of grapes in optimum terms) allows to obtain dry white wines with specific nuances in aroma and taste.

Introducerea în producţie a soiurilor de selecţie nouă Legenda şi Floricica, cu rezistenţă complexă la boli şi la factorii nocivi de mediu, contribuie la crearea unei noi categorii de producţie vitivinicolă ecologică (organică). Cultivarea lor în condiţii favorabile de climă şi sol ale Republicii Moldova, cu respectarea tehnologiei de cultură şi vinificare (amplasarea corectă pe pante, recoltarea, procesarea strugurilor în termeni optimi) permite obţinerea unor vinuri albe seci cu nuanţe specifice în aromă şi gust.

Cuvinte-cheie
grapes, new varieties, agrobiology, ecological protection, grape processing, White wines,

struguri, soiuri noi, agrobiologie, protecție ecologică, procesarea strugurilor, vinuri albe