Studiul comparativ al diferitor metode de identificare taxonomică a tulpinilor de levuri izolate din centrul vitivinicol „Purcari” 
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
664 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-24 10:07
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.41 (6)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (443)
SM ISO690:2012
SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga. Studiul comparativ al diferitor metode de identificare taxonomică a tulpinilor de levuri izolate din centrul vitivinicol „Purcari” . In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 3-4(81-82), pp. 5-8. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3-4(81-82) / 2019 / ISSN 1857-3142

Studiul comparativ al diferitor metode de identificare taxonomică a tulpinilor de levuri izolate din centrul vitivinicol „Purcari” 

Comparative study of different methods for taxonomic identification of yeast races, izolated from winemaking center „Purcari”

CZU: 663.252.41

Pag. 5-8

Soldatenco (Grigorean) Olga
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 septembrie 2019


Rezumat

In this paper three methods of taxonomic identifi cation of yew strains were studied. Traditional method by selective assimilation and fermentation of carbohydrates, PCR method and FT-IR. The results obtained by modern PCR and FT-IR methods have confi rmed the results obtained by the classical method. The big advantage of the FT-IR method is to obtain the necessary results in a shorter period. However, the PCR method remains the most accurate but also the most expensive.

Cuvinte-cheie
yeast, PCR, identification, Fermentation, methods.