Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
686 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-10 23:35 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
616.379-008.64 (165) |
Заболевания пищеварительной системы. Болезнь пищеварительного тракта (1732) |
SM ISO690:2012 DRUŢA, Adriana, BACALOV, Iurie, CHIRIŢA, Elena, CRIVOI, Aurelia. Impactul tincturii de propolis în concentraţie de 0,05% asupra nivelului de corticosteron în diabetul experimental. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2019, nr. 1(121), pp. 30-33. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 1(121) / 2019 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
CZU: 616.379-008.64 | ||||||
Pag. 30-33 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Diаbetul este o аfecţiune cronică ce apare în contextul unei hipoproducţii pancreatice de insulină sau când orgаnismul nu utilizează în mod corect insulinа, fapt ce induce modificări profunde în metabolismul glucidic, proteic și lipidic. Producţia insuficientă de insulină şi, ca urmare, hiperproducţia corticosuprarenalelor duce la creşterea nivelului de glucoză în sânge. Aceasta este аsociată, pe termen lung, cu afectarea anatomică şi funcțională a unor organe şi ţesuturi care stau la baza аpariţiei unui spectru larg de complicaţii cronice |
||||||
Cuvinte-cheie diabet experimental, tinctură de propolis, pancreas endocrin, glucoză, insulină, corticosteron, experimental diabetes, propolis tincture, pancreas, glucose, insulin, Corticosterone |
||||||
|