Utilizarea biopolimerilor chitosan şi chitin-glucan pentru demetalizarea vinurilor
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
656 16
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-19 21:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (442)
SM ISO690:2012
NEMŢEANU, Silvia. Utilizarea biopolimerilor chitosan şi chitin-glucan pentru demetalizarea vinurilor. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 1(67), pp. 26-28. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(67) / 2017 / ISSN 1857-3142

Utilizarea biopolimerilor chitosan şi chitin-glucan pentru demetalizarea vinurilor

Using of chitosan biopolymer and chitin-glucan for demetallation of wines

CZU: 663.253

Pag. 26-28

Nemţeanu Silvia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 16 iunie 2019


Rezumat

In this article are represented the results of de-metallization wine process, using biopolymers like chitosan and chitin-glucan. Also were studied factors that infl uence the iron exclusion process and were created technological treating schemes of wine de-metallization.

Cuvinte-cheie
chitosan, chitin-glucan, iron, copper, demetallising, temperature, sorbent.