Productivitatea soiului apiren black emerald sub influenţa giberelinei şi inciziei inelare
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
480 2
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-30 00:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.864:[631.811.98+631.542] (1)
Виноградарство, виноградные лозы и виноградники (624)
Удобрения. Стимуляция роста растений. Внесение удобрений. Ростовые вещества (377)
Агротехника (1225)
SM ISO690:2012
. Productivitatea soiului apiren black emerald sub influenţa giberelinei şi inciziei inelare. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (1), pp. 304-307. ISBN 978-9975-64-248-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Productivitatea soiului apiren black emerald sub influenţa giberelinei şi inciziei inelare

CZU: 634.864:[631.811.98+631.542]

Pag. 304-307

 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 8 iunie 2019


Rezumat

A study was carried out in the southern zone of Moldova Republic to evaluate the influence of gibberelic acid (GA3) and girdling on the productivity of vines and quality of berries. It was established that the treatment of inflorescence of the seedless grape variety Black Emerald by biological active substances - gibberelic acid (GA3) leads to increase in the size and weight of clusters and berries, productivity of vines and grape quality. We have established that for seedless grape variety Black Emerald optimal concentration of GA3 in phases of postfertilisation is GA3-100 ppm. At the same time, girdling, does not increase the yield of vines, but stimulates the accumulation of sugars in the berries and obtaining earliest (7 – 10 days) of the grapes.

Cuvinte-cheie
Gibberellic Acid, Girdling, Grape quality, Seedless grape.