Influenţa giberelinei (GA ) asupra productivităţii şi calităţii strugurilor soiului codreanca
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
581 9
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-30 01:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8:631.811.98 (5)
Виноградарство, виноградные лозы и виноградники (628)
Удобрения. Стимуляция роста растений. Внесение удобрений. Ростовые вещества (377)
SM ISO690:2012
MIHOV, Dumitru. Influenţa giberelinei (GA ) asupra productivităţii şi calităţii strugurilor soiului codreanca. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (1), pp. 301-304. ISBN 978-9975-64-248-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Influenţa giberelinei (GA ) asupra productivităţii şi calităţii strugurilor soiului codreanca

CZU: 634.8:631.811.98

Pag. 301-304

Mihov Dumitru
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 8 iunie 2019


Rezumat

A study was carried out in the southern zone of Moldova Republic to evaluate the influence of gibberelic acid (GA3) on the productivity of vines and quality of berries. It was established that the treatment of inflorescence of the seeded grape variety Codreanca by biological active substances - gibberelic acid (GA3) leads to increase in the size and weight of clusters and berries, productivity of vines and grape quality. We have established that for seeded grape variety Codreanca the maximal effect on the quality berries is application of GA3 in the first growth period (diameter berry – 5- 6 mm) with concentration 60 mg/l.

Cuvinte-cheie
Seeded grape, Gibberellic Acid, Productivity, Quality of grapes