Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
579 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-24 12:46 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
51.778(478) (1) |
Математика (1636) |
SM ISO690:2012 ŞCERBACOV, Elena. Aspectele securităţii alimentare a Republicii Moldova. In: Vector European, 2018, nr. 1, pp. 60-63. ISSN 2345-1106. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Vector European | |||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 2345-1106 /ISSNe 2587-358X | |||||
|
|||||
CZU: 51.778(478) | |||||
Pag. 60-63 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Securitatea alimentară are două aspecte: social- economic și politico-economic. Caracteristicile generale ale securității alimentare la nivel național sunt: accesul fizic al produselor alimentare, posibilitatea economică de achiziționare a produselor, calitatea alimentației, independența alimentară, acces sigur la aliment și dezvoltarea stabilă. Competitivitatea are un impact direct asupra securității alimentare deoarece doar produsele alimentare calitative pot satisface necesitățile consumatorilor, în caz contrar aceștia vor procura produse de import. De aceea este necesar de a spori competitivitatea produselor autohtone pentru a evita insecuritatea alimentară. |
|||||
Cuvinte-cheie accesul fizic al produselor alimentare, competitivitate, dezvoltare stabilă, securitate alimentară, siguranţă alimentară, physical access to foods, Competitiveness, stable development, food security, Food safety |
|||||
|