Articolul precedent |
Articolul urmator |
599 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-04-08 19:42 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222 (34) |
Виноделие. Энология. Виноградные вина (442) |
SM ISO690:2012 MORARI, Boris. Aprecierea influenței tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă roșii. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2015, Vol. 42 (2), pp. 265-270. ISBN 978-9975-64-273-6.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor Vol. 42 (2), 2015 |
|||||
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor" Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2015 | |||||
|
|||||
CZU: 663.222 | |||||
Pag. 265-270 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
An important process at the production of dry red wines for red sparkling wines production are technological treating with adjuvant materials, which are administered in order to facilitate clarification and stabilization of wine. Today there is a complex of adjuvant materials that are used in the wine industry, distinguished by their nature and specific properties. Most macromolecular compounds adsorbed on their surface or facilitate formation of conglomeration, what it brings to their sedimentation and therefore the wine is clarified quickly, and protected from disturbances. But many influential studies on different technological treatments of raw material red wines for sparkling wines production with adjuvant materials were intended in studying change of certain physicochemical parameters without determining their role on foaming properties. |
|||||
Cuvinte-cheie Red sparkling wines, adjuvant materials, foaming properties, raw materials red wines, phenol content |
|||||
|