Efectul ameliorării calităţii carcaselor la suine în funcţie de genotipul vierului terminal
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
538 1
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-26 21:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
636.4.082.232 (1)
Свиньи (111)
SM ISO690:2012
SECRIERU, Serghei, ROTARU, Ilie. Efectul ameliorării calităţii carcaselor la suine în funcţie de genotipul vierului terminal. In: Zootehnie şi biotehnologii , 27 septembrie 2013, Chișinău. Chisinau, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 34, pp. 286-290. ISBN 978-9975-64-246-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Zootehnie şi biotehnologii
Vol. 34, 2013
Conferința "Zootehnie şi biotehnologii "
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Efectul ameliorării calităţii carcaselor la suine în funcţie de genotipul vierului terminal

CZU: 636.4.082.232

Pag. 286-290

Secrieru Serghei, Rotaru Ilie
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 19 martie 2019


Rezumat

This achievementt proposes that, starting from a given concrete situation existing in the unit where the study was undertaken to test the influence he has terminal boar on the useful economic traits on the efficiency of any commercial pig farms. There were experienced five variants of hybridization schemes using the breeds: Yorkshire, Landrace, Hampshire and Pietrain. The received results certify the receiving of some higher productivity indices of growing intensity of carcasses at the type of Pietrain. The best quality of carcasses was observed on hybrids obtained from using of meat breeds of boars like Pietrain and Pietrain X Landrace.

Cuvinte-cheie
Boars, Breed, Fattening, genotype, Hybrid