Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
818 15 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-22 02:02 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.11:581.1 (13) |
Плодоводство (1437) |
Физиология растений (526) |
SM ISO690:2012 PEŞTEANU, Ananie. Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul golden delicious. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 2, pp. 43-49. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 2 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 634.11:581.1 | ||||||
Pag. 43-49 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările au fost efectuate în livada întreprinderii SRL „Accesal”, înfiinţată în anul 2010. Obiectul cercetărilor a fost soiul Golden Delicious altoit pe M 26. Pomii au fost conduşi după sistemul de coroană fus obişnuit. Distanţa de plantare 4,0 x 2,0 m. Acidul giberelinic testat a fost GA4+7, produsul Gerlagib LG. Pentru a studia influenţa tratării asupra fructificării și calităţii merelor de soiul Golden Delicious au fost experimentate următoarele variante: 1. Control – fără tratare; 2. Gerlagib LG – 300 ml/ha; 3. Gerlagib LG – 400 ml/ha; 4. Gerlagib LG – 500 ml/ha. Pomii au fost trataţi de 4 ori. Cercetările au fost efectuate în perioada anilor 2016–2017. Pe parcursul cercetărilor s-a studiat cantitatea și greutatea medie a fructelor, productivitatea, fermitatea fructelor, indicele de hidroliză și gradul de afectare a fructelor cu rugozitate. Rezultatele au demonstrat că produsul Gerlagib LG poate fi inclus în sistemul tehnologic pentru a preveni formarea rugozităţii pe fructele de măr de soiul Golden Delicious şi trebuie administrat în doză de la 300 până la 500 ml/ha, în funcţie de condiţiile meteorologice. Produsul poate fi aplicat de 4 ori, începând de la căderea petalelor şi continuând cu următoarele 3 tratamente la intervale de 7–10 zile. |
||||||
Cuvinte-cheie Măr, Acid giberelinic, Rugozitate, Indice de formă, Producţie., Apple, , Gibberellic Acid, , Russeting, , Fruit index, , Yield. |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-71529</doi_batch_id> <timestamp>1713889506</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> <registrant>Universitatea Agrară de Stat din Moldova</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Ştiinţa Agricolă</full_title> <issn media_type='print'>18570003</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2018</year> </publication_date> <issue>2</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul golden delicious</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Ananie</given_name> <surname>Peşteanu</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2018</year> </publication_date> <pages> <first_page>43</first_page> <last_page>49</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>