Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
629 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-07 17:53 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
657:642.03 (1) |
Бухгалтерия. Бухгалтерский учет (934) |
Домашнее хозяйство. Домоводство. Коммунально-бытовое хозяйство (165) |
SM ISO690:2012 HOROZOVA, Valentina. Specificacitatea utilizării diferitelor metode de contabilitate în unităţile de alimentaţie publică în conformitate cu particularităţile ramurii. In: Economica, 2018, nr. 3(105), pp. 99-111. ISSN 1810-9136. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Economica | |||||
Numărul 3(105) / 2018 / ISSN 1810-9136 | |||||
|
|||||
CZU: 657:642.03 | |||||
JEL: M-41. | |||||
Pag. 99-111 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Articolul abordează principalele particularități de activitate ale unităților de alimentație publică şi impactul acestora asupra contabilității. Autorul examinează baza normativă și legislativă a acestei ramuri, identifică problemele aferente contabilității unităților de alimentație publică, face propuneri de soluționare a acestor probleme. De asemenea, sunt descrise metodele de calculație a costului produselor, serviciilor și formarea prețurilor de vânzare a produselor și mărfurilor în alimentația publică, avantajele și dezavantajele aplicării fiecărei metode. Prin exemple cifrice, sunt prezentate formulele contabile de calcul al costului producției, serviciilor în unitățile de alimentație publică, folosind atât metoda de comerț, cât și pe cea de producție. |
|||||
Cuvinte-cheie alimentaţie publică, mărfuri, preţuri, metodă, produse, calculație a costurilor. |
|||||
|