Producerea şi consumul cărnii de suine pe plan naţional şi mondial
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
881 54
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 13:51
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.5’64.05(478+100) (2)
Продукты животноводства и охоты (299)
SM ISO690:2012
ROTARU, Ilie. Producerea şi consumul cărnii de suine pe plan naţional şi mondial. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 1, pp. 91-98. ISSN 1857-0003.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Producerea şi consumul cărnii de suine pe plan naţional şi mondial

CZU: 637.5’64.05(478+100)

Pag. 91-98

Rotaru Ilie
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 12 august 2018


Rezumat

În lucrare se prezintă evoluţia efectivului de suine, a producţiei de carne, a consumului de carne total pe an şi pe cap de locuitor în perioada anilor 2002–2016 la nivel mondial. În baza datelor obţinute s-a identificat o creştere continuă a efectivelor mondiale de suine şi a producţiei de carne. Astfel, în anul 2016, comparativ cu anul 2002, efectivele de suine s-au mărit cu 9,98%, iar producţia de carne – cu 26,82%, fapt ce demonstrează că procesele de producere au fost organizate folosind metode intensive, iar creşterea producţiei de carne s-a realizat în mare măsură în baza măririi productivităţii animalelor. Consumul total de carne de porc la nivel mondial a crescut cu 12,5 %.

This paper presents the evolution of swine livestock numbers, pork production, and annual pork consumption (total and per capita) during the years 2002-2016 on a global scale. Based on the obtained data a continuous growth of world swine numbers and pork production was established. In 2016 compared to 2002, the swine numbers increased by 9,98% and the pork production increased by 26,82%, what proves that production processes were organized using intensive husbandry methods and the increase in pork production was based on the increase of animal productivity. The world pork consumption increased by 12,5%.

Cuvinte-cheie
Suine, Carne de porc,

Efectiv de animale, Producție mondială, Date statistice.