Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
894 26 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-14 21:02 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635.67 (9) |
Овощеводство и декоративное садоводство (696) |
SM ISO690:2012 MATICIUC, Vasile, MISTREŢ, Silvia, GUZUN, Lucia. Realizări în ameliorarea porumbului cu calităţi speciale pentru utilizare. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2017, nr. 4(47), pp. 52-58. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(47) / 2017 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 635.67 | ||||||
Pag. 52-58 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt descrise rezultatele obținute în procesul de ameliorare a porumbului cu calități speciale utilizat în industria alimentară. Este vorba de porumbul cornos cu conținut înalt de ß-caroten, porumbul pentru floricele și porumbul zaharat. Pe parcursul a 25 de ani de activitate, au fost create 68 de linii, inclusiv 22 de porumb cornos, 12 linii de popcorn și 28 de linii de porumb zaharat. În Registre Oficiale de Stat au fost incluși 19 hibrizi cu calități speciale ale bobului, inclusiv 4 hibrizi pentru crupe și făină, 5 hibrizi popcorn și 10 hibrizi de porumb zaharat. |
||||||
Cuvinte-cheie ameliorare, porumb, popcorn, porumb zaharat, porumb flint. |
||||||
|