Tulpini de levuri autohtone de genul Saccharomyces pentru producerea vinurilor
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1096 17
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-19 20:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.2+579.64:663.2 (1)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (442)
Прикладная микробиология (368)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga. Tulpini de levuri autohtone de genul Saccharomyces pentru producerea vinurilor. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2016, nr. 4(43), pp. 51-56. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 4(43) / 2016 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Tulpini de levuri autohtone de genul Saccharomyces pentru producerea vinurilor
CZU: 663.252.2+579.64:663.2

Pag. 51-56

Taran Nicolae, Soldatenco (Grigorean) Olga
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 27 ianuarie 2017


Rezumat

In the modern winemaking a prominent role for the formation of wine quality represents alcoholic fermentation process. In all the countries and areas which are engaged in winemaking, significant researches are being carried out on the allocation of local wine yeast strains and study of their properties. It is believed that the use of endemic yeasts contributes to improvement of the wine quality. In this paper is presented the study on the allocation of some local yeast races, used for the production of white table wines.

În vinificaţia contemporană un rol important îi revine procesului fermentației alcoolice. În toate țările vitivinicole se efectuează cercetări de izolare și selectare a tulpinilor de levuri autohtone. Se consideră că utilizarea lor contribuie la ameliorarea calităţii vinurilor. În lucrare sunt reflectate rezultatele cercetărilor asupra izolării și selectării tulpinilor de levuri autohtone destinate producerii vinurilor albe.

Cuvinte-cheie
must de struguri, tulpini autohtone, vinuri albe, izolare, calitate,

evidențiere