Caracteristica stării funcţionale a glandelor endocrine în diabetul experimental pe fondul administrării extraselor din produse apicole
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1003 4
Ultima descărcare din IBN:
2021-12-04 14:42
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
616.43:616.379-008.64-085 (1)
Кожа. Наружные покровы тела. Дерматология. Кожные болезни (189)
Заболевания пищеварительной системы. Болезнь пищеварительного тракта (1732)
SM ISO690:2012
PARA, Iulian. Caracteristica stării funcţionale a glandelor endocrine în diabetul experimental pe fondul administrării extraselor din produse apicole . In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2016, nr. 1(91), pp. 28-31. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(91) / 2016 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Caracteristica stării funcţionale a glandelor endocrine în diabetul experimental pe fondul administrării extraselor din produse apicole
CZU: 616.43:616.379-008.64-085

Pag. 28-31

Para Iulian
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 11 iulie 2016


Rezumat

Diabetul este o boală cronică metabolică având drept cauză deficitul primar de insulină absolută sau relativă şi se caracterizează prin perturbarea metabolismului predominant de carbohidraţi, toleranţă redusă la glucide, prezenţa glucozei în urină, fiind afectate şi alte tipuri de metabolism lipidic şi proteic.

FEATURE FUNCTIONAL STATUS ENDOCRINE GLANDS IN DIABETES MANAGEMENT FUND EXTRACTS FROM THE EXPERIMENTAL BEE PRODUCTS Diabetes is a disease metabolic chronic what is due to the primary deficit absolute or relative insulin and is characterized by disturbing the predominant carbohydrate metabolism, reduced tolerance to carbohydrates, the presence of glucose in urine, along with impairment and other metabolisms: Lipid and protein.

Cuvinte-cheie
diabet zaharat, metabolism glucidic, metabolism lipidic, metabolism proteic,

glucozurie