Riscurile naturale şi de ordin antropogen privind securitatea alimentară a ţării
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1363 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-18 18:47
SM ISO690:2012
BAJURA, Tudor, MOCANU, Natalia. Riscurile naturale şi de ordin antropogen privind securitatea alimentară a ţării. In: Buletinul ştiinţific al Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Seria ”Științe economice”, 2010, nr. 1(3), pp. 25-42. ISSN 1875-2723.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul ştiinţific al Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Seria ”Științe economice”
Numărul 1(3) / 2010 / ISSN 1875-2723

Riscurile naturale şi de ordin antropogen privind securitatea alimentară a ţării

Pag. 25-42

Bajura Tudor, Mocanu Natalia
 
Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 11 octombrie 2015


Rezumat

Asigurarea securităţii alimentare a ţării, fie şi în condiţiile globalizării activităţii economice, constituie una din priorităţile indiscutabile ale administraţiei publice de toate niveluri ierarhice. Cu toate că Republica Moldova în plan mondial este recunoscută ca un stat cu capacităţi considerabile de autoaprovizionare situaţia din ultimii ani pe piaţa produselor agro-alimentare stârneşte unele semne de îngrijorare în privinţa securităţii alimentare rezultatul analizei efectuate sunt constatate unele modificări negative în corelaţia de import-export a produselor alimentare, precum şi înaintate propuneri în ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa produselor agro-alimentare.

Ensuring food security of the country, even in condition of globalization of economics activity, is one of the main areas of activity of national governments and local administrations of all hierarchical levels. Although, Moldova is appreciated in the world as a country with unquestionable capacity to selfensuring with agricultural products, the situation on this segment of national security of the state in last years raises more serious concerns. In the analysis performed are reasoned proposals on maintaining a balance between production (internal) and consumption of agricultural food.

Cuvinte-cheie
securitate alimentară, riscuri, asigurare, încasări, venituri, datorii, investiţii, salariu,

producţia agro-alimentară, raţion de consum