Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
756 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-09-11 13:58 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.11:631.563 (6) |
Плодоводство (1437) |
Агротехника (1225) |
SM ISO690:2012 CHIHAI, Marcela, BUJOREANU, Nicolae. Gradul de modificare a valorii unor indici biochimici la fructele de măr în funcţie de temperatura de păstrare aplicată. In: Ştiinţa Agricolă, 2015, nr. 1, pp. 56-60. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2015 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 634.11:631.563 | ||||||
Pag. 56-60 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Consumul substanţelor plastice, implicate în derularea proceselor de maturare-senescenţă la fructele de măr pe durata perioadei post-recoltare poate fi încetinit doar prin aplicarea frigului. Cercetările în lucrarea de faţă au avut ca scop determinarea modificărilor (după fiecare 30 zile) în conţinutul unor indici biochimici (acizi titrabili, glucide, acidul ascorbic (vit.C) şi substanţe uscate) la fructele de măr în perioada de păstrare în funcţie de regimul termic aplicat. După recoltare fructele soiurilor tardive de măr Florina, Cempion, King Jonagold şi Pinova au fost păstrate timp de 150 zile la temperaturile de 1, 2 şi 30C şi umiditatea relativă a aerului de 85-90%. La externarea fructelor s-a constatat, că acestea au consumat cantităţi diferite de substanţe plastice în dependenţă de regimul termic aplicat, care în mare măsură s-a reflectat asupra conţinutului producţiei standard şi calităţilor organoleptice. Reieşind din cercetările efectuate şi rezultatele obţinute, s-a stabilit, că temperatura optimă de
păstrare este: pentru soiul Florina 2°C, iar pentru soiurile Cempion, King Jonagold şi Pinova cea de 1°C. |
||||||
Cuvinte-cheie Mere, Depozitare, temperatură, Substanţe plastice. |
||||||
|