Evaluarea prejudiciului economic în intoxicaţiile alimentare acute
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
660 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-30 22:49
SM ISO690:2012
LEONTE, Afanasie. Evaluarea prejudiciului economic în intoxicaţiile alimentare acute. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2008, nr. 5(26), pp. 31-34. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 5(26) / 2008 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Evaluarea prejudiciului economic în intoxicaţiile alimentare acute

Pag. 31-34

Leonte Afanasie
 
Centrul de Sănătate Publică Orhei
 
 
Disponibil în IBN: 13 mai 2014


Rezumat

People which supported food intoxication without participating at social work leads to economical dagages to their own families and to the state. In the period of study years 1990-2003 the prejudices supported by the medical institutions and sanitary- epidemiological in the process of passing the caused epidemiological state constitue 2.215.871 lei in a year, but these damages caused by a sick person constituie 8014 lei. This mentions the importance of promovation food hygiene, through the populations at the level of community or family in the organization of healthy alimentation.