Tendinţele de consum al produselor alimentare în procesul de transformare a relaţiilor de proprietate în agricultura Ucrainei
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
780 9
Ultima descărcare din IBN:
2022-05-12 19:23
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.439-053(477) (1)
Производство продукции и услуг по отраслям народного хозяйства (1504)
SM ISO690:2012
ZAPSA, Galina. Tendinţele de consum al produselor alimentare în procesul de transformare a relaţiilor de proprietate în agricultura Ucrainei. In: Economie şi Sociologie, 2013, nr. 4, pp. 86-91. ISSN 1857-4130.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economie şi Sociologie
Numărul 4 / 2013 / ISSN 1857-4130

Tendinţele de consum al produselor alimentare în procesul de transformare a relaţiilor de proprietate în agricultura Ucrainei
CZU: 338.439-053(477)
JEL: Q00, P14, P23, P21, Q18

Pag. 86-91

Zapsa Galina
 
 
 
Disponibil în IBN: 25 martie 2014


Rezumat

În articol este evidenţiată necesitatea studierii nivelului de consum al produselor alimentare în contextul unor schimbări majore ale relaţiilor de proprietate în agricultură. Este propusă utilizarea indicatorilor consumului suficient de produse alimentare per persoană ca un indice important al eficienţei socio-economice a reformei în agricultură. De asemenea, este efectuată caracteristica etapelor de reformare a relaţiilor de proprietate în agricultură din punctul de vedere al dinamicii indicatorilor de securitate alimentară a ţării.

The article highlights the necessity of studying the level of food consumption in the context of major changes of property relations in agriculture. It was suggested to use the ratio of food consumption adequate per person as an important indicator of socio-economic efficiency of reforms in the agriculture sector. Also, it is performed a characteristic of the reforming stages of property relations in agriculture from the standpoint of the dynamics of the country’s food security indicators.

Cuvinte-cheie
consumul produselor alimentare,

securitate alimentară, relaţii de proprietate