Proprietăţile fizico-chimice ale preparatului enzimatic amilolitic recuperat din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
860 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-18 15:17
SM ISO690:2012
STRATAN-BINZARI, Maria, CILOCI (DESEATNIC), Alexandra. Proprietăţile fizico-chimice ale preparatului enzimatic amilolitic recuperat din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A . In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2013, nr. 1(319), pp. 136-142. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 1(319) / 2013 / ISSN 1857-064X

Proprietăţile fizico-chimice ale preparatului enzimatic amilolitic recuperat din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A

Pag. 136-142

Stratan-Binzari Maria, Ciloci (Deseatnic) Alexandra
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 1 decembrie 2013


Rezumat

Au fost stabiliţi parametrii optimi de acţiune şi stabilitatea preparatului enzimatic amilolitic obţinut din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CN MN FD 02A. Preparatul amilolitic obţinut manifestă activitate catalitică maximă la temperatura de 70°C şi pH-ul 3,0 şi 7,0. Preparatul enzimatic se caracterizează prin stabilitate înaltă la temperaturi de 40-50°C timp de 60 min. şi în diapazon de pH – 3,0-7,0. În condiţii standard de conservare preparatul amilolitic obţinut din lichidul cultural al micromicetei A. niger 33-19 CNMN FD 02A păstrează până la 94% din activitate timp de 12 luni.

This investigation has allowed establishment of optimal action and stability parameters of the amylolytic enzyme product isolated from the Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A strain culture filtrate. The amylolytic product shows a maximum catalytic activity at a temperature of 70°C and pH 3.0 and 7.0. The enzyme product is characterized by high stability at temperatures of 40-50°C for 60 min. and a pH range of 3.0 to 7.0. The amylolytic product isolated from the Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02A strain culture filtrate retains up to 94% of its activity 12 months in the standard conservation conditions,.

Cuvinte-cheie
preparat enzimatic - Aspergillus niger - amilaze, activitate amilalitică.