Influenţa regimului termic de păstrare asupra modificării conţinutului de vitamina „C” în merele tardive
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
904 6
Ultima descărcare din IBN:
2022-12-27 13:31
SM ISO690:2012
MALECA, Tudor, CHIHAI, Marcela. Influenţa regimului termic de păstrare asupra modificării conţinutului de vitamina „C” în merele tardive . In: Analele Ştiinţifice ale Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova, 2012, nr. 10, pp. 130-135. ISSN 1857-1239.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova
Numărul 10 / 2012 / ISSN 1857-1239

Influenţa regimului termic de păstrare asupra modificării conţinutului de vitamina „C” în merele tardive

Pag. 130-135

Maleca Tudor, Chihai Marcela
 
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 13 decembrie 2013


Rezumat

Vitamin C, or ascorbic acid, has many roles in the body, most of which have to do with its antioxidant capacity. The content of vitamin C in fruits, including apples, during storage, degrades at the expense of its participation in specific biochemical processes flowing in them. The degradation of ascorbic acid, however, depends on storage temperature regime and the particularities variety. It is therefore important to find that optimum temperature for each variety in order to maintain an organic value of apple fruit for a long a period.

Cuvinte-cheie
vitamin C, Fruit, ascorbic acid,

biochemical process